Scientific Program


Sat 10 November 2018
Time Session
01:00-04:00 PM Registration Opens
04:00-04:30 PM Opening Ceremony                                                           

  • Report by FIMSA 2018 Chairman (Tanapat Palaga, Congress chairman)
  • Speech by AAIAT President (Muthita Trakultivakorn, President of AAIAT)
  • Speech by FIMSA President (Shigeo Koyasu, President of FIMSA)

MC: Direkrit Chiewchengchol, Rangsima Reantragoon

Room: Mandarin AB

04:30-05:30 PM Plenary Lecture I
“Innate immunity, inflammation and cancer”
Alberto Mantovani (Italy)
President of IUIS

chairperson
Tanapat Palaga

Room: Mandarin AB

05:30-07:30 PM Welcome Reception (Cocktail)
Visit Exhibition

Room: Mandarin C

 

Sun 11 November 2018
 Time Session Session
 AM-1 Session Innate Immune Cells and New Cell Subsets

Room: Mandarin A

T Cells, B Cells and NKT Cells

Room: Mandarin B

09:00-09:40 AM “The function of mucosal associated invariant T cells (MAIT cells)”
James McCluskey (40min)
University of Melbourne
“Molecular control of T cell dysfunction”
-Chen Dong (40 min)
Tsinghua University
09:40-10:10 AM “Gasdermin D in neutrophils: function and mechanism of activation”
-Hongbo Luo (30 min)
Harvard/Boston Children’s Hospital
“Development and Diversity of iNKT Cells”
-Hiroshi Watarai (30 min)
University of Tokyo
10:10-10:40 AM “IL-4 production of group 2 innate lymphoid cells”
-Kazuyo Moro (30 min)
RIKEN

chairperson
Tanapat Palaga,
Fabien Loison
“Tissue-resident memory T cells
-Laura Mackay (30  min)
University of Melbourne/Adjunct A*STAR

chairperson
Pornpimon Angkasekwinai,
Laura Mackay
10:40-11:00 AM Coffee Break/Exhibition

Room: Mandarin C

11:00 AM-02:00 PM FIMSA Council Meeting (Invitation only)

Room: Kannika

AM-2 Session Innate Immune Cells

Room: Mandarin A

T and B Cells

Room: Mandarin B

11:00-11:15 AM Oral Presentation


Antinephrolithiatic peptide protects against calcium oxalate crystals by modulating NLRP 3-mediated il-1β Secretion
-Sarmistha  Saha

Oral Presentation


Roles of regulatory B cells in autoimmune development-Liwei  Lu

11:15-11:30 AM “Annex”in A1 to the breast tumor microenvironment by aiding in Macrophage Polarization”
-Shreya Kar
Modulation of the antigen responsiveness of CD8+ T lymphocytes by Inflammatory Cytokines

-Subburaj  Ilangumaran

11:30-11:45 AM Role of vitamin D and its associated molecules in innate immunity in category I tuberculosis as compared to household contacts
-Sudhasini Panda
Investigating transcriptional dynamics of T helper 2 differentiation at single-cell resolution
– Anunya  Opasawatchai
11:45-12:00 AM Herpes simplex virus VP1-2 deubiquitinates sting to promote viral infection in the brain
– Chiranjeevi Bodda

chairperson
Tanapat Palaga
Deletion and Anergy restrain self-reactive B cell responses in a polyclonal repertoire
-Jeremy  F  Brooks

chairperson
Surasak Wongratanacheewin
Hiroshi Watarai
12:00-12:30 PM Symposium I: Thermofisher

“Attune NxT Flow Cytometer: Super-fast flow rates to enable rare cell detection and whole blood analysis” 

Speaker:
Phil Donaldson

Room: Mandarin A

Invited Symposium II

 

Hot topic from Nobel Prize 2018: Immunooncology: New era of cancer treatment 

Speaker :
Virote Sriuranpong
Faculty of Medicine, Chulalongkorn University


chairperson

Nattiya Hirankarn

Room: Mandarin B

12:30-01:30 PM Lunch
PM-1 Session Autoimmunity

Room: Mandarin A

Development of Immune Cells and Immunodeficiencies

Room: Mandarin B

01:30-02:10 PM “A transcriptional network analysis of multiple sclerosis”
-Alan Baxter
James Cook University
(40 min)
“Regulating T cell development and activation through TCR signal transduction”
-Nicholas Gascoigne
National University of Singapore
(40 min)
02:10-02:40 PM “The orbital fibroblast; a key player and target for therapy in Graves’ ophthalmopathy”
-Wim Dik
Erasmus Medical Center
(30 min)
“The action of Immunoglobulines in relation to disease”
-Martin van Hagen
Erasmus Medical Center
(30 min)
02:40-03:10 PM “Roles of Sting/Tmem173 in Autoimmunity”
-Prapaporn Pisitkun
Mahidol University
(30 min)

chairperson
:
Wim Dik
Sita Virakul
“TCR repertoire selection of CD8 T cells in the thymus”
-Yousuke Takahama
University of Tokushima
(30 min)

chairperson
:
Martin van Hagen
Nattiya Hirankarn
03:10-03.25 PM Symposium III: Biomed Diagnostics 

“Rapid, Easy Immune Cell Isolation for Increased Laboratory Throughput.” 

Speaker :
Dr. Cyrus Eduljee

Room: Mandarin A

Symposium IV: Bio-rad 

Decipher complexity with the ZE5 Cell Analyzer-From Exosome Detection to Immunotherapy”

Speaker:
Yasha Talaga

Room: Mandarin B

03:25-05:00 PM Poster Session Day 1/Coffee Break

Room: Mandarin BC

 

Mon 12 November 2018
 Time Session Session
AM-3 Session Immune Signaling and Antigen Presentation

Room: Mandarin A

Infectious Diseases

Room: Mandarin B

09:00-09:40 AM “Crosstalk of epigenetic modifiers and innate molecules in immunity and inflammation”

-Xuetao Cao
Chinese Academy of Medical Sciences
(40 min)

“Human Antibodies Responses to Dengue and Zika virus infections”

-Juthathip Mongkolsapaya
Mahidol/Imperial College
(40 min)

09:40 -10:10 AM “Identification and characterization of a novel DAMP receptor”
-Kenneth Rock
UMass Medical School
(30 min)
“Neutralizing monoclonal antibodies to prevent and treat yellow fever virus infection”
-David Watkins
University of Miami
(30 min)
10:10-10:40 AM “Diversification of antigen presentation through unexpected proteolysis”
-Anthony W. Purcell
Monash University
(30 min)

chairperson:
Anthony Purcell, Patcharee  Ritprajak
“STING Signaling in Infectious Disease, Inflammation, and Cancer”
-Glen Barber
University of Miami
(30 min)

chairperson:
Pongsak Utaisincharoen
Surasakdi Wongratanacheewin
10:40-11:00 AM Coffee Break/Exhibition

Room: Mandarin C

AM-4 Session Immune Signaling

Room: Mandarin A

Infectious Diseases

Room: Mandarin B

11:00-11:15 AM Oral Presentation

Amphiregulin is required for the induction of IL-9 in T helper cells through EGFR-HIF1α signaling
-Suyasha  Roy

Oral Presentation

A novel dengue NS3 epitope that induces robust cross-reactive memory CD8 T-cell responses to both dengue and zika viruses
-Jaturong  Sewatanon

11:15-11:30 AM Foxo1 reciprocally governs IL-9 and IL-17 induction in Th17 cells
-Amit  Awasthi
Γδ T cells protect against lung infection by promoting plasmacytic differentiation of B-1a cells via an interleukin-17A-dependent mechanism
-Xiaohui  Wang
11:30-11:45 AM Tob1 inhibits IRF3-directed antiviral responses by recruiting HDAC8 to specifically suppress IFN-β expression
– Zhongxia Yu
Untying the role of gamma delta T cell subsets: key players in the immunopathogenesis of pemphigus vulgaris
– Dayasagar  Das
11:45-12:00 AM Suppression of experimental autoimmune encephalomyelitis by selective deletion of TRAF6 in T cells in mice
-Takashi Kobayashi

chairperson
:
Tanapat Palaga
Major histocompatibility complex class I chain-related gene, allele, and haplotype associations with dengue virus infections In ethnic Thais
-Henry Stephens

chairperson
:
Rasana Wongratanacheewin, Juthathip Mongkolsapaya
12:00-12:30 PM Symposium V: Eppendorf 

“Vaccine in Bioprocess”

Speaker:
Mrs. Lay Koon Goh

Room: Mandarin A

Symposium VI: BD Biosciences

“New technologies for multi-omics immune profiling in single cells”

Speaker:
Rainer Blaesius

Room: Mandarin B

12:30-01:30 PM Lunch
PM-2 Session Mucosal Immunity

Room: Mandarin A

Tumor Immunology

Room: Mandarin B

01:30-02:10 PM “Genetic dissection of inflammatory disorders”
– Koji Yasutomo
University of Tokushima
(40 min)
“NK cell Exhaustion and Reversal by Checkpoint Blockade”
-Zhigang Tian
University of Science and Technology of China
(40 min)
02:10-02:40 PM “Development and diversity of MAIT cells”
-Dale I. Godfrey
University of Melbourne
(30 min)
“Immune-rejuvenation therapy of cancer”
-Gaurisankar Sa
Bose Institute, India
(30 min)
02:40-03:10 PM “Gamma-delta T cells in human Merkel cell carcinoma”
-Nicholas Gherardin
Doherty Institute
(30 min)

chairperson
:
Stit Sirisinha
Dale Godfrey
“WWOX loses its tumor suppressor function by serine 14 phosphorylation”
-Nan-Shan Chang
National Cheng Kung University
(30 min)

chairperson
:
Chanitra Thuwajit
Glen Barber
03:10-05:00 PM Poster Session Day 2/Coffee Break

Room: Mandarin BC

05:30-09:30 PM Networking Dinner (Chaophaya River Cruise)

 

Tue 13 November 2018
 Time Session Session
AM-5 Session Vaccine

Room: Mandarin A

Immunotherapy

Room: Mandarin B

09:00-09:40 AM “Vaccination strategies against tuberculosis”
– Stefan Kaufmann
Max Planck Institute
(40 min)
“Evaluation of therapeutic antibody for primary effusion lymphoma using immunocompromised mouse model”
-Seiji Okada
Kumamoto University
(40 min)
09:40 -10:10 AM “Prime-Boost Dengue Vaccine Development”
– Kiat Ruxruntham
Chulalongkorn University
(30 min)
“The mechanism of allergen immunotherapy and immune tolerance”
-Tadech Boonpiyathad Phramongkutklao Hostpital
(30 min)
10:10-10:40 AM “Human scFv antibodies against Japanese encephalitis virus NS1 – From diagnostic to therapeutic”
-Leow Chiuan Herng
INFORMM, Malaysia
(30 min)

chairperson:
Chakrit Hirunpetcharat
Leow Chiuan Yee
“The blockade of immune checkpoints in infectious diseases: from a perspective of immunotherapy”
-Leow Chiuan Yee
University of Science Malaysia
(30 min)

chairperson:
Sanipa Suradhat
Peti Thuwajit
10:40 -11:00 AM Coffee Break/Exhibition

Room: Mandarin C

AM-6 Session Vaccine

Room: Mandarin A

Immunotherapy

Room: Mandarin B

11:00-11:15 AM Oral Presentation

Hepatitis B Vaccination or infection induces novel antigen-specific human memory natural killer cells
– Ratna S Sari Wijaya

Oral Presentation

Tissue-Resident memory t cells mediate melanoma surveillance and are targets of immunotherapy
-Simone Park

11:15-11:30 AM The protective effects of vaccination with porphyromonas gingivalis and rgpa domains in rats with collagen-induced arthritis
-Gregory J Tsay
Chronic inflammation and bowel cancer; are your maits involved?
-Jason Kevin Kelly
11:30-11:45 AM A novel RNA adjuvant enhances vaccine-induced immune responses against MERS  Coronavirus
-Kyung won Kang
Preferential migration of E7 specific activated cd8 t cells to E7 transgenic skin grafts
-Seyed Davoud Jazayeri
11:45-12:00 AM IFN-α enhances adenoviral vector FMDV vaccine immune response by promoting memory TFH cells
-Chunxia Su

chairperson
:
Chakrit Hirunpetcharat
Phenotypic and functional characterization of anti-CD3/28 expanded CD4+ T cells for autologous transfusion in HIV infected patients
-Nattawat Onlamoon

chairperson
:
Nattiya Hirankarn
12:00-12:30 PM Symposium VII: NanoString Technologies 

“Dissecting the tumor immune microenvironment with Digital Spatial Profiling”

Speaker:
Indina Medina

Room: Mandarin A

Symposium VIII: RI Technologies

“Powering Multi-Omic Translational Studies with Mass Cytometry”

Speaker:
Oliver Vasilevski

Room: Mandarin B

12:30-01:30 PM Lunch
PM-3 Session Immune System and Diseases I

Room: Mandarin A

Immune System and Diseases II

Room: Mandarin B

01:30-02:10 PM “Osteoimmunology and Autoimmune disease”
-Hiroshi Takayanagi
University of Tokyo
(40 min)
“Innate immune memory in falciparum malaria”
Douglas Golenbock
UMass Medical School
(40 min)
02:10-02:40 PM “Primary immunodeficiency disorders : from immunodeficiency to autoimmunity”
-Virgil Dalm
Erasmus Medical Center
(30 min)
“Understanding drug-induced changes in peptide presentation by HLA molecules in adverse drug reactions”
-Patricia Illing
Monash University
(30 min)
02:40-03:10 PM “Macrophages in autoimmune disease and sepsis”
-Tanapat Palaga
Chulalongkorn University, Thailand
(30 min)

chairperson:
Virgil Dalm
Pornpan Choopong
“Contribution of cancer stem cells in immunosuppressive T-regulatory cell generation”
-Tanya Das
Bose Institute, India
(30 min)

chairperson:
Rangsima Reantragoon
Patricia Illing
03:10-03:30 PM Coffee Break/Exhibition

Room: Mandarin C

03:30-04:15 PM Plenary Lecture II
“Tolerance break by class switch recombination for auto-antibody production”

Shigeo Koyasu
RIKEN, FIMSA President

chairperson
Tanapat Palaga

Room: Mandarin A

04:15-04:30PM Award and Closing Ceremony

MC: Direkrit Chiewchengchol, Rangsima Reantragoon

Room: Mandarin A